Pink Eminence
07/06/2017

Pink viestii taiteesta

Kultakauden taide on lähellä suomalaisten sydäntä. Sen todistaa maan 100-vuotisjuhlavuoden näyttelytarjonta, josta Pink viestii ahkerasti.

Maaliskuun lopulla Villa Gyllenbergissä Helsingin Kuusisaaressa aukesi museon historian toistaiseksi suurin näyttely Ane Gyllenberg – keräilijän itsenäisyys. Museon omien kultakauden helmien rinnalla esillä on 48 lainatyötä Suomen merkittävimmistä taidekokoelmista.

Jyväskylän taidemuseossa avautuu 9.6. taiteen tulkintaa pohtiva Sata vuotta, tuhat tulkintaa. Sen hienot työt ovat Suomen Taidesäätiöiden yhdistyksen (STSY) jäsensäätiöiden kokoelmista ja ensi kertaa esillä pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Kultakauden töitä laajasti esittelevä näyttely on siis harvinaista herkkua maakunnassa.


Helene Schjerfbeckin Hiljaisuus (1907) Jyväskylän taidemuseossa

Ainakin Villa Gyllenbergiin yleisö on jo löytänyt tiensä. Kahden ensimmäisen kuukauden aikana kävijöitä oli yli 5 000. Luku on iso, sillä museo oli auki vain kahtena päivänä viikossa. Kesäkaudeksi aukioloaika laajeni ja museoon pääsee myös lauantaisin, jolloin kannattaa astua Kauppatorilta vesibussiin ja seilata sillä Kuusisaareen. Samalla matkalla ehtii Didrichsenin taidemuseoon, jossa muotitaiteilija Jukka Rintala esittelee upeimpia luomuksiaan 40-vuotiselta taiteilijan taipaleeltaan.

Näyttelyt ovat herättäneet myös median kiinnostuksen aina valtakunnan uutislähetyksiä myöten. Ohessa linkki Ylen uutisten kulttuuritoimittaja Satu-Lotta Peltolan hienoon juttuun Villa Gyllenbergin näyttelystä: http://yle.fi/uutiset/3-9535341

Lisätietoja näyttelyistä:
www.gyllenbergs.fi
http://www.jyvaskyla.fi/taidemuseo/info/uutiset/2/0/90648
http://www.didrichsenmuseum.fi/etusivu/