Pink Eminence
19/12/2016

Sami Ylisaari: Taidetta ja urheilua samassa paketissa – Suomi 100 -juhlavuoden lumoavin tapahtuma

Taitoluistelun maailmanmestaruuskilpailut järjestetään Helsingissä maalis-huhtikuun vaihteessa. Kilpailun viestintä- ja lehdistöpäällikkö Mila Kajas-Virtaselle taitoluistelu on ehdottomasti myös taidetta.

Mila Kajas-Virtanen on taitoluistelun nelinkertainen Suomen mestari ja kokenut arvokisoissa kävijä. Oman kilpailu-uran aikana myös baletti oli osa Milan harjoitusohjelmaa.

”Näin jälkeenpäin ajateltuna baletin rooli olisi voinut olla isompikin”, hän muistelee.

Nykyisin baletti on Milalle myös työtä, sillä hän on toiminut kaksi viimeistä kertaa Kansallisbaletissa järjestettävän kansainvälisen balettikilpailun viestintäpäällikkönä.

milakajas_sariniskanen

Tapahtumaviestinnän näkökulmasta kulttuuri- ja urheilutapahtumien lainalaisuudet ovat pitkälti samankaltaisia. Erojakin löytyy.

”Ensimmäisissä balettikilpailuissani ihmettelin, miksei siellä ollut urheilukisoista tuttua mixed zone -aluetta, jossa media haastattelee urheilijaa heti suorituksen jälkeen. Baletissa taiteilijan ei odoteta kommentoivan omaa suoritustaan medialle, kun taas urheilijalta sitä edellytetään.”

Kevään MM-kisat ovat solmineet yhteistyösopimuksia mm. Kansallisteatterin ja Kansallisbaletin kanssa.

”Koska sekä taitoluistelu että näyttämötaide tarjoavat esteettisen kokemuksen ja nautinnon, meidän kannattaa miettiä yhdessä, miten tuomme omat yleisömme yhteen ja valloitamme lajeille uusia katsojia”, Mila perustelee yhteistyötä.

Tulevat MM-kisat ovat osa Suomi 100 -juhlavuotta ja pääkaupunkiseudun suurin yleisötapahtuma. Yle välittää kansainvälisen kuvasignaalin lähes 30 maahan, ja Helsingin kilpailut näkyvät noin 300 miljoonalle tv-katsojalle. Hartwall Areenalle järjestettävään kilpailuun kannattaa tulla kuitenkin  paikan päälle.

”MM-kilpailut ovat ainutlaatuinen tapahtuma Suomessa. Juhlavuoden lumoavin tapahtuma syntyy, kun samassa paketissa on sekä taiteen kauneutta että urheilun jännitystä”, Mila Kajas-Virtanen sanoo.

Taitoluistelun MM-kisat
29.3.–2.4.2017
Hartwall Arena

Lue lisää: www.helsinki2017.com

Kuvassa: Mila Kajas-Virtanen © Sari Niskanen

Sami Ylisaari  Sami Ylisaari, projektijohtaja