Pink Eminence
09/05/2018

Ihana Helsinki kukittaa Helsingin keskustan jo seitsemättä kertaa 24.-27.5.2018

Nyt seitsemättä kertaa järjestettävä Ihana Helsinki -kaupunkifestivaali haluaa nostaa esiin kaiken sen, mikä ydinkeskustassa on uutta ja kiinnostavaa. Aikaisempia vuosia laajempi, 21 kohteen Kierrettävä kukkateosnäyttely tuo kukkateokset myös Eduskuntatalon edustalle ja Kaisaniemen kasvitieteelliseen puutarhaan. Terassikauden avaava Tour de Terrace, kauppojen ilta sekä lasten ja perheiden päivä työpajoineen houkuttelevat viihtymään keskustaan. Kaikki ihana Helsingin ohjelma on maksutonta – museoiden ohjelma sisältyy pääsymaksuun.

Ihana kevät -teos Kauppakeskus Kampin pääsisäänkäynnillä vuonna 2017. Kuva: Petri Anttila 

Ihana Helsinki on vuosittain järjestettävä kaupunkitapahtuma, joka haluaa nostaa esiin elävän ydinkeskustan merkitystä. Lähes 80 keskustan toimijaa, mukana kauppakeskuksia ja liikkeitä, hotelleja, ravintoloita ja kahviloita, museoita sekä tänä vuonna myös Eduskuntalo ja Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha, kutsuvat kaupunkilaiset ja turistit viihtymään keväiseen keskustaan.

”Ihana Helsinki on ilahduttavasti vakiinnuttanut asemansa Helsingin tapahtumakentässä. Tapahtumaa osataan jo odottaa. Kiitosta on saanut etenkin kukkien näkyminen katukuvassa. Kovasti puhutaan siitä, että keskusta laajenee ja uusia, isoja kauppakeskuksia nousee Pasilaan ja Kalasatamaan. On tärkeää, ettei unohdeta sitä, että myös Helsingin ydinkeskusta kehittyy koko ajan. Tänä vuonna olemme pyytäneet osallistujia kertomaan kukan avulla, mikä heillä on uutta”, kertoo Ihana Helsinkiä järjestävän Helsinki City Markkinointi ry:n toiminnanjohtaja Riitta Lassander.

Kierrettävässä kukkateosnäyttelyssä tänä vuonna jopa 21 teosta, Torikortteleihin syntyy pieni keskuspuisto

Kukkateosnäyttelykierroksen voi tänä vuonna aloittaa Edustakuntalolta. Floristi Tanja Lähdeaho toteuttaa Eduskuntatalon edustalle Oratoribus-nimisen kukkateoksen, joka on Suomen kesää kuvaileva asetelma pylväistä, leikkokukista ja ruukkukasveista.

Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan lasipaviljongissa nähdään Minna Uusi-Simolan Jäännössuhde, jossa kasvien jäänteet saavat uuden elämän ja merkityksen. Henrik Enbomin ja Isa Kukkapuron teos Rubbish & flowers syntyy trash designin henkeen Hotel Fabianin sisäpihalle.

Kaivopiha kietoutuu kukkiin 150-vuotiaan Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan kunniaksi ja Stockmannilla nähdään mm. floristi Hanna Piipon tuhansista kukista koostuva teos Kukoistava juhla.

”Teokseni teemana on juhlat. Henkilökohtaisesti minua inspiroi abstraktit, veistokselliset teokset, jotka ovat nyt myös muodikasta maailmalla. Yksi tärkeä elementti teoksessa tulee olemaan roikotettava kukkainstallaatio. Niitä näkyy nyt paljon kattauksissa, ne ovat se viimeinen silaus, joka tekee juhlan”, kertoo Tukholmassa toimiva floristi Hanna Piippo.

Kaupungintalon sisäpihalle syntyy Torikortteleiden keskuspuisto, kun kaupunkilaiset kutsutaan istuttamaan maailman pienintä keskuspuistoa torstaina 24.5. klo 15–18.

Tänäkin vuonna mukana on Esplanadin valopylväiden kukkakoristelukilpailu, jossa yleisö pääsee äänestämään suosikkiaan kukka-alan ammattilaisten koristelemista pylväistä. Työt toteutetaan torstaina 24.5. klo 9–14, äänestysaika jatkuu sunnuntai-iltaan 27.5. asti.

Kierrettävä kukkateosnäyttely avautuu torstaina 24.5. ja jatkuu 27.5. asti. Osa teoksista on esillä läpi kesän.

Leirikesä ry järjestää lapsille askartelupajoja Espan puistossa lauantaina 26.5. Kuva: Petri Anttila

Lasten työpajoja museoissa ja Espalla sekä terassikauden avaus

Perjantaina 25.5. vietetään kauppojen iltaa, jolloin keskustan liikkeet tarjoavat ohjelmaa ja etuja asiakkailleen. Rento ja iloinen terassitapahtuma Tour de Terrace avaa virallisesti kaupungin terassikauden.

Lauantain 26.5. lasten ja perheiden päivässä on askartelupajoja ja muuta lastenohjelmaa Espan puistossa, työpajoja Ateneumissa ja Designmuseossa, opastettuja kierroksia kasvitieteellisessä puutarhassa ja Museopiha kukkii! -kaupunkiviljelytapahtuma Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon yhteisellä pihalla.

Sunnuntaina 27.5. voi viettää kiireettömän päivän keskustassa ja tutustua viimeistä päivää esillä olevaan kukkateosnäyttelyyn.

EuroPark tarjoaa Ihana Helsingin kävijöille perjantai-iltapäivästä klo 15 lauantai-iltaan klo 19 asti QR-koodilla toimivan maksuttoman pysäköinnin P-CityForumin, P-Elielin, P-Kampin ja P-Kluuvin pysäköintihalleissa. Etuun oikeuttavan QR-koodin ja ohjeet pysäköintiedun lunastamiseen saa Ihana Helsinki -osallistujilta tai osoitteesta europark.fi/ihana-helsinki/ (17.5. alkaen).

Koko ohjelma osoitteessa www.ihanahelsinki.fi.