Aleksis Kivi Twitterissä Seitsemän veljestä 150 vuotta

Aleksis Kivi on liittynyt Twitteriin – kansalliskirjailija palaa 148 vuotta kuolemansa jälkeen kommentoimaan nykymenoa

Seitsemän veljestä 150 -juhlavuosi huipentuu lauantaina 10.10. Nurmijärvellä pidettävään valtakunnalliseen pääjuhlaan

Seitsemän veljeksen 150-vuotisjuhlaa on vietetty helmikuusta alkaen, jolloin tuli kuluneeksi 150 vuotta siitä, kun Suomalaisen Kirjallisuuden Seura julkaisi Seitsemän veljestä -romaanin ensimmäisen vihkon. Juhlinta ottaa vauhtia kohti Aleksis Kiven päivää, joten Nurmijärven kunta on kutsunut Twitteriin itsensä Aleksis Kiven.

Vaikka sosiaalinen media on nurmijärveläiselle Kivelle vielä melko uusi tuttavuus, on hän jo kerennyt tutustumaan keskusteluihin:

Mikko Vilkastuksen sanoin: nyt kysytään minulta asian laitaa, minä kerron kaikki”,kommentoi Kivi ja lupaa perisuomalaiseen tapaan vastata, vaikka ei kysytäkään, kuten Jukolan Jussi: “Katsokaapas, kuinka minä olen tuumiskellut asiaa.”

”Surkeaa oli kaikin puolin, kun Ahlqvist tuolloin ammoisna aikoina kävi kimppuuni lehtien sivuilla eivätkä minun lukijani ja tukijani saaneet siinä pöllytyksessä suunvuoroa laisinkaan! Toista se on tämä Twitteri, nyt raikaa koko bittimetsä riemusta ja kaikinpuolisesta sanan vaihdosta, kun vain hieman näppään maailmoille miettelyksiäni!”

Aleksis Kivi aikoo Twitterissä myös ajankohtaisaiheiden lisäksi käsitellä juhlavuoden päähenkilöiden, seitsemän veljeksen, omaa matkaa lukutaitoon:

“Nurmijärven kunta kutsui kotipitäjän ylpeyden aiheen rikastuttamaan somekeskusteluja ja innostuttamaan suomalaisia jälleen lukemaan. Juhlavuoden kantavina teemoina ovat lukutaito ja lukuinto sekä pölyjen puhaltaminen Aleksis Kiven klassikkoteoksen ympäriltä. Vuoden aikana Jukolan veljekset ovatkin jo muun muassa seikkailleet somedraamassa ja moottoritien ylittävä valotaideteos on siteerannut Kiven teosta seitsemän vuorokauden ajan”, Nurmijärven kunnan viestintäpäällikkö Teemu Siltanen kertoo.

Aleksis Kiven ensimmäiset sanat Twitterissä olivat: ”Minä elän!” Hänen tilinsä löytyy @AleksisKivi1-nimellä, ja hän on kertonut vierailevansa Twitterissä sunnuntaihin 11.10. saakka.

Aleksis Kiven tiliä ylläpitävä, julkisuudesta tuttu henkilö paljastetaan 10.10. Nurmijärvellä Aleksis Kiven päivän juhlassa

Aleksis Kiven päivänä vietetään Seitsemän veljestä 150 -juhlavuoden valtakunnallista pääjuhlaa. Nurmijärvellä Monikkosalissa järjestettävässä juhlassa lavalle nousee joukko muusikoita, näyttelijöitä ja keskustelijoita – mukana on myös julkisuudessa useinkin esillä ollut henkilö Aleksis Kiven twiittien takaa.

Gaalamaisessa pääjuhlassa vuorottelevat erilaiset musiikki- ja teatteriesitykset sekä keskustelut. Luvassa on muun muassa Juha Hurmeen moderoima keskustelu Baba Lybeckin ja Anna Tuluston sekä Aleksis Kiven twiittien takana olleen henkilön kanssa, Juha Hurmeen dramatisoima episodi Seitsemästä veljeksestä sekä Seitsemän veljeksen runoihin sävellettyä musiikkia. Tapahtuman järjestää Nurmijärven kunta.

Ohjelman jälkeen Monikkosalin pihalla avataan mediataiteilija Niko Tiaisen juhlavuoden videoteos A_K_7_V_ , jossa Seitsemän veljestä -romaanin tekstit heräävät henkiin ison rakennuksen pintaan heijastettuina. Teos toteutetaan yhteistyössä Panasonicin ammattielektroniikkaa maahantuovan Kauko Oy:n ja kontteja toimittavan Suomen Vuokrakontti Oy:n kanssa.

Seitsemän veljestä 150 -pääjuhla on nähtävissä myös suorana lähetyksenä Helsingin Sanomien sivuilla (HS Live). Tallenne juhlasta on kat­seltavissa tapahtuman jälkeen viikon ajan osoitteessa www.hs.fi

Aleksis Kivi vierailee Twitterissä sunnuntaihin 11.10. saakka

Tunnettu henkilö Aleksis Kiven roolihahmon takaa paljastetaan Aleksis Kiven päivänä 10.10. – siihen asti hän antaa asiasta mielellään haastatteluja nimettömänä.
www.twitter.com/aleksiskivi1

Seitsemän veljestä 150 – valtakunnallinen pääjuhla 

lauantaina 10.10.2020, Ohjelma 18.00
Monikkosali, Kuntotie 7, Klaukkala
Tapahtuman järjestää Nurmijärven kunta.

Tapahtuma katsottavissa suorana lähetyksenä  HS Live:ssä
www.hs.fi/live

Seitsemän veljestä 150

Vuonna 2020 on tullut 150 vuotta Seitsemän veljestä -romaanin julkaisemisesta. Seitsemän veljestä 150 -juhlavuosi puhaltaa pölyt pois veljeksistä ja nostaa esiin Suomen kansalliskirjailijan merkkiteoksen ajankohtaisuutta. Juhlavuosi on Aleksis Kiven syntymäpaikan Nurmijärven kunnan ja Aleksis Kiven Seuran yhteinen hanke. Nurmijärvi on julistautunut maailman Aleksis Kivi -pääkaupungiksi.

www.seitsemanveljesta150.fi
www.facebook.com/seitsemänveljestä150
Instagram @seitsemanveljesta150
Twitter @7veljesta150

TUNNISTEET: