Gastronomics

Tiedote: Gastronomics tekee kotikokista keittiömestarin

Kuvat © Gastronomics, kuvaaja: Sami Repu

Täysin uudenlainen reseptipalvelu ei tyydy ohjeeseen ja ostoslistaan vaan toimittaa kotiin myös korkeatasoiset uniikit kastikkeet ja mausteet, joita ei myydä missään muualla. Lisäksi palvelu tarjoaa tilaajalle keittiömestarin vinkkejä ja viiniasiantuntijan juomasuositukset.

Start-up-yrittäjä Andrew Shaw’n ja keittiömestari Jouni Toivasen suunnittelemat ja käsityönä valmistamat korkeatasoiset kastikkeet ja kuivamausteet antavat hyvästä ruoasta kiinnostuneille täysin uudenlaisen mahdollisuuden luoda ravintolatasoisia annoksia kotikeittiössä.

“Halusin tällä konseptilla selättää kerralla kaikki haasteet, joita kotikokki kohtaa pyrkiessään täydelliseen lopputulokseen. Uniikkien makuyhdistelmien löytäminen, oikeat valmistusmenetelmät ja kypsyysasteet ovat monille haasteita, ja vaikeimpia makukomponentteja ovat usein kastikkeet. Me tarjoamme kokonaisvaltaisen ratkaisun haasteisiin”, Jouni Toivanen sanoo.

Ruoan parhaat puolet saadaan esille hyvin tehdyillä kastikkeilla, marinadeilla, mausteilla ja lisukkeilla. Niiden valmistamiseen kuluu aikaa ja energiaa, ja kuitenkin niitä tarvitaan usein hyvin pieniä määriä. Tästä lähtökohdasta syntyi Gastronomics.

”Kun aikaa vievät työvaiheet on jo tehty, kotona voi keskittyä nauttimaan ruoanlaitosta ja hyvästä ruoasta – myös kiireisimpinä päivinä”.

“Suunnittelimme Gastronomics-palvelun, jotta sinä voisit tehdä ravintolatasoista ruokaa kotonasi”, toteaa Andrew Shaw. “Jokainen reseptimme vie sinut kulinaariselle matkalle, jolla kokkaat entistä useammin laadukkaista raaka-aineista, laajennat omaa ruokaosaamistasi ja kehityt kokkina”. 

Gastronomics ei ole ruokakassipalvelu

Gastronomics eroaa ruokakassipalveluista siten, että asiakas hankkii raaka-aineet haluamastaan ostopaikasta juuri sellaisina ja silloin kun hän haluaa. Gastronomics-pakkauksessa kotiin tulee laadukkaan kastikkeen ja kuivamausteen lisäksi kuvallinen resepti, jonka voi ladata myös mobiiliin, sekä keittiömestarin valmistusvinkit, raaka-aineiden ostoslista ja asiantuntijan viinisuositus.

Yhteen toimituspakettiin sisältyy yhteensä 4 erillistä reseptipakkausta, joten sinun tulee valita vähintään 4 reseptiä mitkä haluat valmistaa. Verkkosivuilta on valittavana 50 erilaista reseptiä. Kokoelmassa on sesongeittain vaihtuvia ruokalajeja – sekä erikoismenuja ja etnisten ja kansainvälisten keittiöiden ruokia.

Paketin kokonaishinta on 20€ sisältäen toimituskulut sekä valmistusohjeet yhteensä 16 ravintolakokoisen annoksen valmistamiseen. Tuotteita ei ole saatavilla kaupoissa.

Gastronomics-tuotteet ovat lisäaineettomia

Toivasen kokkitiimi valmistaa yhteensä kolmeakymmentä erilaista Gastronomics-kastiketta ja -kuivamaustetta, jotka eivät sisällä keinotekoisia säilöntä- tai väriaineita.

Makuyhdistelmät on huolellisesti valittu kuhunkin reseptiin, joista tilaaja valitsee mieleiset alku- ja pääruoat, naposteltavat ja makeat jälkiruoat. Mukana on reseptiikkaa kaikista maanosista, klassisia ja trendikkäitä, annoksia arkeen ja juhlaan. Osa resepteistä tarjoaa haasteita osaajalle, toiset ovat helppoja ja nopeita ensikertalaisellekin.

Koska Gastronomics-tuotteet valmistetaan käsityönä, niitä on saatavilla rajoitetusti. Jos haluaa kokeilla ensimmäisten joukossa esimerkiksi punajuuritartaria, minttu-sinappimajoneesia ja syötävää maata tai pitkään haudutettua possua kapris-oliivikastikkeen ja kolmen sipulin crumblen kanssa, tilaus sivulla gastronomics.fi kannattaa tehdä pian. Sivuilla voit tutustua Gastronomicsin koko reseptitarjontaan.

— 

Gastronomics on Varsinais-Suomalainen vuonna 2016 perustettu, ruokainnovaatioihin erikoistunut yritys.

Ravintolatasoiset kastikkeet ja kuivamausteet valmistetaan samalla tavalla kuin laaturavintoloissa. Tuotteemme tehdään parhaista, lähellä tuotetuista, tuoreista raaka-aineista Suomessa. Käytämme myös suomalaisia luonnontuotteita, kuten villisieniä ja -marjoja.

TUNNISTEET: