Didrichsenin Pro Arte  -tunnustus Karoliina Hellbergille

Didrichsenin taidemuseon Pro Arte -tunnustus on myönnetty kuvataiteilija Karoliina Hellbergille. Museon perustajien toivetta kunnioittava, nuorelle kuvataiteilijalle myönnettävä tunnustus jaettiin nyt neljännen kerran. Ehdolla olivat myös Alma Heikkilä ja Christoffer Relander.

Tunnustus pitää sisällään 5 000 euron stipendin, teoshankinnan ja näyttelyn. Hellbergin teoksia nähdään yksityisnäyttelyssä Didrichsenin taidemuseossa 25.1. –5.5.2019.

Karoliina Hellberg (s. 1987) valmistui vuonna 2015 kuvataiteen maisteriksi Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta. Hellbergillä on ollut yksityisnäyttelyitä mm. Galerie Anhavassa ja HAM-galleriassa, ja hän on esittänyt teoksiaan Helsingin lisäksi Porvoossa, Tammisaaressa, Pietarissa, Kotkassa, Lontoossa, Kööpenhaminassa ja Tukholmassa.

Hellberg teki raatiin vaikutuksen tunnelmallisilla, väriä ja yksityiskohtia pursuavilla maalauksillaan:

”Karoliina Hellbergin väri- ja valovoimaisissa, taidokkaasti toteutetuissa teoksissa on jotain taidehistoriallisen tuttua ja samalla jotain todella omaa ja tunnistettavaa”, raadin jäsenet kuvailevat Hellbergin teoksia.

”Jokaisessa Hellbergin teokseen kietoutuu monta eri tarinaa, jotka lumoavat ja kutsuvat tarkastelemaan jokaista siveltimenvetoa. Hellbergin teosten äärellä aika pysähtyy – ne yksinkertaisesti imaisevat katsojan mukaansa!”

Hellbergin lisäksi ehdolla tunnustuksen saajaksi olivat mm. vaikuttavia maalausinstallaa-tioita työstävä Alma Heikkilä (s. 1984) sekä kokeilevaa valokuvaa tekniikkanaan käyttävä Christoffer Relander (s. 1986). Didrichsenin taidemuseo myöntää erilliset stipendit myös ehdolla olleille taiteilijoille.

Raadissa olivat mukana Didrichsenin taidemuseosta taidesäätiön hallituksen puheenjohtaja FT Anna-Maria Wiljanen, intendentti Maria Didrichsen, amanuenssi Susanna Lehtinen sekä ulkopuolisina jäseninä muutosjohtaja, FM Kati Huovinmaa sekä Pro Arte -tunnustuksen vuonna 2016 saanut kuvataiteilija Tamara Piilola.

Pro Arte -keräyksen tuotto taiteilijalle

Tunnustus pitää sisällään 5000 euron stipendin sekä yksityisnäyttelyn Didrichsenin taidemuseossa keväällä 2019. Lisäksi museo tekee näyttelyluettelon ja hankkii taiteilijalta teoksen kokoelmiinsa.

Tunnustuksen ovat mahdollistaneet Didrichsenin taidemuseon Pro Arte -keräykseen osallistuneet museokävijät sekä museon ystävät ja tukijat. Tunnustuksen saaja julkistettiin intendetti Maria Didrichsenin 60-vuotisjuhlapäivän yhteydessä.

 

Kuva: Karoliina Hellberg: Ingrid, 2017

TUNNISTEET: