Kannustalon uudessa Fregatti-mallistossa yhdistyy moderni selkeys sekä perinteisempi kodikkuus

Kuva: Kannustalo Oy

Kannustalon talomallisto on täydentynyt uudella, skandinaaviseen makuun sopivalla Fregatti-talomallilla. Fregatti-mallisto syntyi yhteistyössä suosittua Valkoinen Harmaja sisustusblogia kirjoittavan Suvi Melender-Låglandin kanssa.

“Valkoinen Harmaja on yksi Suomen rakastetuimpia sisustusblogeja, jolla on vakaa seuraajakunta. Fregatti on ensimmäinen bloggaajan ideoima talomallisto Suomessa. Nyt Valkoisen Harmajan tyylin faneilla on mahdollisuus toteuttaa Suvin ideoima kotiunelmakoti itselleen”, kertoo Kannustalon toimitusjohtaja Mika Uusimäki.

Fregatti on pelkistetyn skandinaavinen talomalli, joka taipuu moneksi. Fregatista on helppo tehdä joko moderni tai klassinen versio. Esimerkiksi kattomateriaalia vaihtamalla tai lisäämällä ristikot ikkunoihin talon ilme muuttuu klassisemmaksi. Modernin pelkistettynä versiona se säilyttää silti lämpimän kotoisuuden ja ajattomuuden.

Fregatti-talomallin tunnistaa modernista pystyrimalomalaudoituksesta, jyrkästä kattokaltevuudesta, suurista maisemaikkunoista sekä sisälle esille jätetyistä kattoparruista. Julkisivussa painottuvat talon lyhyemmät sivut, joihin sijoittuvat niin pääsisäänkäynti kuin näyttävät olohuoneen ikkunatkin. Tämän ansiosta Fregatti soveltuu erityisen hyvin tiiviisti kaavoitetuille alueille ja pitkille, kapeille tonteille. Fregatin sydän on olohuone, jota hallitsee suuret maisemaikkunat.

“Suunnittelin Villa Fregatin unelmieni talon pohjalta. Tavoitteena oli luoda sympaattinen pieni talo, joka olisi samalla tyylikäs ja kotoisa; kakkoskoti perheellemme. Fregatti-mallistossa on monta arkkitehtuurista yksityiskohtaa, jota olen ihaillut vuosikaudet: modernia pystyrimoitusta, suuria ikkunoita sekä kulmaikkunoita, esille jätettyjä kattoparruja, korkeaa avaraa tilaa sekä ajattoman kodikasta tunnelmaa”,kertoo talomalliston ideoinut bloggaaja Suvi Melender-Lågland.

Talomallisto on saanut nimensä Suvin lapsuudenkodin mukaan. Suvin perhe asui Fregatti-nimisellä kadulla ja siitä lähtien Fregatti-nimi on kulkenut perheen mukana eri tavoin. Nyt merihenkinen ”Fregatti” päätyi saaristolaistaloista inspiroituneen talomalliston nimeksi.

Tilan tuntu säilyy maltillisissa neliöissä

Fregatti-mallistoon sisältyy neljä erilaista talomallia yksikerroksisesta 88 neliöisestä talosta aina 147 neliöiseen, kaksikerroksiseen talomalliin. Fregatti-talot ovat maltillisia neliöiltään, mutta avaruudesta ei silti ole tingitty. Suuret ikkunat tuovat ympäröivän luonnon osaksi kotia ja korkeuksiin nouseva olohuoneen katto tuo tilan tuntua pieneenkin taloon. Fregatti sopii omakotiasumiseen tiiviisti kaavoitetuille alueille kuin myös vapaa-ajan asumiseen luonnonrauhaan.

“Raja ykkös- ja kakkoskodin välillä hämärtyy koko ajan. Talomallit palvelevat molempia rakentajia, koska ne soveltuvat niin tiiviisti rakennetuille kaava-alueille kuin vapaa-ajan asumiseenkin. Perusmalleissa maisema avautuu yhteen suuntaan, ja tulee isojen ikkunoiden kautta osaksi sisustusta. Vastaavasti sivut on helppo sulkea, jos rakennetaan tiiviisti kaavoitetulla alueella”, Uusimäki kertoo.

Koti rakentuu ekologisuus huomioiden

Fregatti-talomallit on suunniteltu mahdollisimman järkevän kokoisiksi, mikä vaikuttaa asumiskustannuksiin. Lisäksi materiaalivalinnoissa on käytetty ekologisia ratkaisuja, esimerkiksi ulkoverhous on pohjoisessa kasvanutta tiukkasyistä kuusipuuta. Kaikkiin Kannustalon Fregatti-talomalleihin voi valita luonnollisen Ekovilla-puukuitueristeen. Kaikki talossa käytetyt pintamateriaalit täyttävät M1-päästöluokituksen.

Toimitusvaihtoehdoissa on valinnanvaraa

Fregatti-talon saa joko muuttovalmiina toimituksena, Sisusta itse -toimituksena tai perinteisenä räätälöityinä talopakettina.

Kaikkia Fregatti-talomalleja saa sekä jyrkemmällä 1:0,8 että loivemmalla 1:1,5 kattokaltevuudella. Halutessaan asiakas voi valita Fregattiin sisäänvedetyn terassin. Yksikerroksiseen Fregatti 96 malliin voi halutessaan lisätä parven, joka ei lisää laskennallisia asuinneliöitä.

Fregatin valmiit talomallit ovat hyvin muuntautuvia. Niistä on helppo muokata erilaisille asukkaille ja tonteille sopivia koteja. Kannustalon Mittatilauspalvelu tekee myös asiakkaan toiveiden mukaan täysin yksilöllisiä taloja, joissa hyödynnetään Fregatille tyypillisiä yksityiskohtia.

Uuteen Fregatti-mallistoon voi tutustua täällä: https://www.kannustalo.fi/talomalli/fregatti/


 www.kannustalo.fi/ota-yhteytta/talomyyjat/

Suvin perheen Fregatti-talon valmistumista voi seurata reaaliaikaisesti Villa Fregatin Instagram-tilillä (@villa.fregatti) sekä Valkoinen Harmaja -blogissahttps://www.valkoinenharmaja.fi/

Kannustalo Oy
Verkkosivut:
 www.kannustalo.fi
Facebookhttps://www.facebook.com/kannustalo

 

TUNNISTEET: