Konepaja-salista tulee No Fearin uusi konsertti- ja tapahtumatila Vallilan The Train Factoryyn

Konepaja-sali on tila, jonka ohjelmasisällöistä, konserteista ja tuotannoista vastaa Vesa Ristimäen johtama kulttuurialan tuotanto- ja konsultointiyhtiö No Fear Agency & Promotion Oy. Helsinkiläisyritys vastaa jatkossa myös koko Konepajan alueen tapahtumatuotantojen koordinoinnista ja tilamarkkinoinnista.

The Train Factoryn uusi tapahtumatila, Konepaja-sali, sijoittuu Pop up Corona Baarin ja Biljardin välittömään yhteyteen. Tarvittaessa tilat voidaan yhdistää jopa 700 neliön kokoiseksi tapahtumapaikaksi. Konepaja-salissa järjestetään konsertteja, kokouksia, seminaareja ja erilaisia yksityistilaisuuksia. Konepaja-sali toimii Coronan pop up -vaiheen ajan ravintolan välittömässä yhteydessä, mutta alueen monivuotisen kehitystyön sekä rakentamisprojektin aikana tila muuttaa sijaintiaan Konepajalla tulevina vuosina.
– Olemme pitkään kartoittaneet mahdollisuutta oman tapahtumatilan avaamisen, ja nyt asiat loksahtivat kohdalleen. The Train Factorystä kehittyy uusi, upea kulttuurikeskittymä Helsingin tiheimmin asutun alueen ytimeen. Aiempi pitkäaikainen yhteistyö Coronan jengin kanssa tiivistyy entisestään ja on kuin kirsikka kakun päälle tässä suunnitelmassa, sanoo No Fear Agency & Promotion Oy:n toimitusjohtaja Vesa Ristimäki.
Ristimäki lupaa salille myös itse tuotettuja sisältöjä.

– Tuotamme Konepajalle sisältöjä paitsi kumppaniemme kanssa, jonkin verran myös itse, sillä oma tila tarjoaa siihen kiinnostavan mahdollisuuden. Haluamme huomioida eri yleisöjä laajasti ja tehdä töitä monenlaisten koti- ja ulkomaisten artistien kanssa.

700 neliötä tapahtumatuotannoille

Uusi tapahtumatila – Konepaja-sali – on kooltaan noin 500 m2. Yhteistyö Corona Baarin kanssa kasvattaa tilat tarvittaessa aina 700 neliöön saakka. Tilan liiketoiminnasta vastaava joukko koostuu pitkän linjan tapahtumatuotantoammattilaisista. Ristimäen johtamalla No Fear Agency & Promotion Oy:llä on yli 25 vuoden kokemus koti- ja ulkomaisista konserttituotannoista sekä korkean profiilin yritystapahtumista.

Konepaja-salin tekniikan toteuttaa yhteistyökumppanina Apaja-yhtiöt, salin anniskelusta ja catering-toiminnasta vastaa Pop Up Corona eli Eerikinkadun kulttuuriravintola Oy.
Vesa Ristimäki on vaikuttanut Helsingin kaupunkikulttuuriin 1990-luvun lopulta lähtien. Hän on tuottanut yli 2 000 tapahtumaa teatterista ja konserteista yritysten ja yhteisöjen tapahtumiin. Elektronisen musiikin Koneisto-festivaalit 2000-luvun alussa olivat Ristimäen silloisen firman PopZoon tuottamia. No Fear -yrityksen Ristimäki perusti jättäydyttyään pois Eastway Liven johdosta vuonna 2013.
No Fear Agency & Promotion Oy:ssä Ristimäki on tuottanut mm. suomalaisen kirjallisuuden laajimman tähänastisen kansainvälisen esittäytymisen Finnland. Cool. Frankfurtin kirjamessuille ja vuonna 2018 yhdessä Alt Agencyn kanssa Wigwam-yhtyeen loppuunmyydyn 50-vuotiskiertueen.

Tänä vuonna 25 vuotta täyttävä Art Goes Kapakka -festivaali myönsi Helsinki hauskemmaksi -palkinnon jo vuonna 2004 Coronan ravintoloitsija Era Lahdelle sekä Vesa Ristimäelle. Vallilan Konepajalla Coronan ravintoloitsija Era Lahti ja Ristimäki käynnistävät konkreettisen yhteistyön.

TUNNISTEET: