MEDIAKUTSU: Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saaja julkistetaan maanantaina 7.10.

Suomen Arkkitehtiliitto SAFA myöntää Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon jo kuudetta kertaa. Palkinnon saajan valitsee kuvataiteilija, kirjailija Hannu Väisänen.

Esiraadin valitsemat vuoden 2019 palkintoehdokkaat ovat Helsingin keskustakirjasto Oodi, Jyväskylän yliopiston päärakennuksen restaurointi, Kruunuvuorenrannan koonta-asema, Käärmetalon peruskorjaus ja Vaaralanpuiston päiväkoti. Kohteet edustavat monipuolisesti arkkitehtuurin kenttää yhteiskunnassa: julkista ja yksityistä uudisrakentamista, tuotantorakennuksia ja kasvavaa korjausrakentamista.

Median edustajat ovat tervetulleita maanantaina 7. lokakuuta:
Haastattelutilaisuuteen klo 14–15: paikalla mm. palkinnon saajan edustajat, esiraadin puheenjohtaja Anne Stenros ja valitsija Hannu Väisänen
Palkinnon julkistustilaisuuteen klo 16–18

Molemmat tilaisuudet järjestetään Vanhalla ylioppilastalolla, osoitteessa Mannerheimintie 3, Helsinki.

Median toivotaan ilmoittautuvan tilaisuuksiin perjantaihin 4.10. mennessä. Kerrothan ilmoittautuessasi:
▪ oletko tulossa haastattelutilaisuuteen klo 14–15,
keitä olet kiinnostunut haastattelemaan ja kuinka paljon aikaa toivot haastatteluille
▪ oletko tulossa palkinnon julkistustilaisuuteen klo 16 alkaen ja tarvitsetko mahdollisuuden valo- tai videokuvata tilaisuutta.

Ilmoittautumiset: Tiiu Pohjolainen, Pink Eminence, tiiu(at)pinkeminence.fi,
puh. 045 176 9264

Arkkitehtuurin Finlandia -palkinto myönnetään kolmen viime vuoden aikana valmistuneen uuden rakennuksen tai rakennusryhmän suunnittelusta tai korjaussuunnittelusta. Palkinto voidaan myöntää joko suomalaisen tai ulkomaisen arkkitehdin tai arkkitehtitoimiston Suomeen suunnittelemasta työstä tai suomalaisen arkkitehdin tai arkkitehtitoimiston ulkomaille suunnittelemasta työstä. Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon valitsijaksi valitaan vaikuttaja, joka on tullut tunnetuksi muun alan kuin arkkitehtuurin asiantuntijana. Tuomari tekee valinnan esiraadin valitsemien kohteiden joukosta. Palkinnon tarkoitus on lisätä arvostusta luovaa korkealuokkaista arkkitehtuuria kohtaan sekä nostaa esille arkkitehtuurin kulttuurista arvoa ja hyvinvointia lisäävää merkitystä.

Suomen Arkkitehtiliitto SAFA on arkkitehtien ammatillinen ja aatteellinen yhteisö, joka toimii aktiivisesti arkkitehtuurin ja korkealaatuisen elinympäristön puolesta. Vuonna 1892 perustetun Suomen Arkkitehtiliiton jäseninä on noin 3 100 yliopistotason tutkinnon suorittanutta arkkitehtia. Lisäksi SAFAssa on noin 600 opiskelijajäsentä.

Verkkosivut: www.arkkitehtuurinfinlandia.fi
Facebook: www.facebook.com/ARKFinlandia
Twitter: twitter.com/ArkfinPrize

TUNNISTEET: