Red Carpet -elokuvafestivaali rakentuu yli 30 yhteistyökumppanin avulla

Vahvojen kumppanuuksien voimalla ensimmäinen sukupolvi elokuvantekijöitä on jo siirtymässä alalle
Red Carpet -elokuvafestivaali rakentuu yli 30 yhteistyökumppanin avulla, joista suurin osa on ollut mukana alusta lähtien.

Red Carpet -elokuvafestivaalin perustajalle ja taiteelliselle johtajalle Antti Luusuaniemelle on itsestäänselvää, ettei kaupunkia täytetä kotimaisen elokuvan juhlinnalla, elokuvamaailman säkenöinnillä punaisine mattoineen ja erilaisilla konserteilla ilman rohkeita ja vahvoja kumppanuuksia. Kumppanuuksien pitkäjänteisyys on elokuvafestivaalin jatkuvuuden ja tulevaisuuden kehittämisen kannalta olennaista. Esimerkiksi Hyvinkään kaupunki ja Red Carpet solmivat viisivuotisen yhteistyösopimuksen aiemmin tänä vuonna.

Suurin osa Red Carpetin yhteistyökumppaneista on ollut jokaisena kolmena festivaalivuonna mukana rakentamassa kotimaista elokuvaa juhlistavaa Red Carpetia.

Tänä vuonna Red Carpetin pääyhteistyökumppani on koulutus- ja valmennuspalveluja Kanta-Hämeessä ja Uudellamaalla tarjoava Hyria.

“Hyrialle Red Carpet näyttäytyy monipuolisena oppimis- ja valmennusympäristönä”, Hyrian toimitusjohtaja Pekka Vaittinen kuvailee.

Yksi oppimisympäristö olivat toukokuiset Red Carpet -festivaalielokuvan kuvaukset, joihin osallistui laaja joukko Hyrian opiskelijoita ja valmennettavia lavastekakkujen leipomisesta näyttelijäntehtäviin ja valokuvaamiseen saakka. Kuvauspäivät elokuva-alan ammattilaisten kanssa työskennellen olivat pitkiä, mutta ainutlaatuisia jokaiselle elokuvan tekemiseen osallistuneelle opiskelijalle ja valmentautujalle. Jalmari Helanderin ohjaaman festivaalielokuvan on kuvannut Kjell Lagerroos.

“Ammatillinen koulutus uudistui viime vuonna monin tavoin. Ajattelen, että Hyrian asiakkaalle on mielekästä kasvattaa osaamistaan osana merkittävää tapahtumatuotantoa. Hakeudumme muutenkin toimimaan omien oppimis- ja valmennusympäristöjemme rinnalla aidoissa työelämän toimintaympäristöissä. Parhaimmillaan oppimistilanne voi olla myös ainutkertainen elämys. Meidän viestimme on, että koulutuksen avulla jokainen voi nousta oman elämänsä punaiselle matolle”, Vaittinen jatkaa.

Hyvinkään kaupunki on puolestaan Red Carpet elokuvajuhlan virallisena, monivuotisena yhteistyökumppanina mahdollistamassa elokuvafestivaalin pitkäjänteisen kasvun seuraavalle vuosikymmenelle.
“Haluamme Hyvinkäällä olla suunnannäyttäjä siinä, miten kaupunki löytää itsestään vahvan kulttuurikaupungin menettämättä paikallisen tekemisen ketteryyttä. Juuri tätä taustaa vasten Red Carpet -elokuvajuhla ja festivaalikokonaisuus on meille tärkeä myös tulevaisuudessa”, korostaa kaupunginjohtaja Jyrki Mattila.

Kestäviä kumppanuuksia

Tänä vuonna Red Carpetilla on yli kolmekymmentä yritysyhteistyökumppania. Kumppanuuksien laaja-alaisuus ilahduttaa festivaalin taiteellista johtajaa. Erityisesti Antti Luusuaniemi iloitsee yhteistyöstä, joka tukee elokuva-alasta kiinnostuneita nuoria.

Esimerkkinä tästä hän mainitsee festivaalin yhteydessä vuosittain toteutetun nuorten elokuvaworkshopin. Nuorille ilmaisessa, viikonmittaisessa workshopissa 16–20-vuotiaat käsikirjoittavat ja ohjaavat elokuvansa ammattilaisten ohjauksessa. Jo nyt elokuva-alan korkeakouluissa ja ammattikorkeakouluissa opiskelee leffantekijöitä, joiden innostus alalle on syttynyt aiempien vuosien Red Carpet -leireillä.

Tänä vuonna leiri järjestettiin heinäkuussa Vieremällä. Leirin yhteistyökumppani Ponsse Oyj kutsui leiriläiset yrityksen kotiseudulle Pohjois-Savoon. Leirin aikana nuoret toteuttivat kaksi lyhytelokuvaa. Metsäkonealan yrityksen ehdotuksesta elokuvissa pohditaan ihmisen ja luonnon välistä suhdetta.

Red Carpet -elokuvafestivaalia ovat olleet rakentamassa koko kolmivuotisen historian ajan:
Hyria, Hyvinkään kaupunki, Uudenmaan liitto, Radio Suomipop, Beckhoff, Kauppakeskus Willa, Veikkaus, Laurea, Martela, Kytäjä, Sinebrychoff, Hotel Sveitsi, BioRex Sveitsi, Estrella, Veho, Lippupiste, Villatehdas, Hyvinkään liikenne sekä T-Print.

Festivaalin uudet kumppanit 2019 ovat Red Suklaa ja Ponsse Oyj.

Tänäkään vuonna Red Carpet Film Festival ei toteutuisi ilman upeita tekeviä käsipareja. Red Carpet kiittää jokaista Hyrian ja Laurean opiskelijaa sekä valmentautujaa työpanoksesta festivaalilla, sitä ennen ja sen jälkeen.

 

Haastattelupyynnöt ja tiedustelut: Tiiu Pohjolainen, +35845 176 9264 tiiu@pinkeminence.fi

Kuvat medialle: https://pinkeminence.filecamp.com (käyttäjätunnus: media@pinkeminence.fi, salasana: IVl9QmhO )

Festivaalielokuva:
Jalmari Helanderin ohjaaman festivaalielokuvan voi katsoa täällä:
https://youtu.be/RVGKfnpqjFE

TUNNISTEET: