Suomeen kolme arvostettua Energy Globe World -palkintoa kestävien ja ympäristöystävällisten ratkaisujen edistämisestä

Saara Kankaanrinta (Baltic Sea Action Group) sekä Henrik Ehrnrooth (Pöyry) vastaanottivat henkilökohtaisen kunniapalkinnot työstään. Lisäksi Fortumin, Nesteen, ST1:n ja HSY:n muodostama yrityskonsortio sai Energy Globe World -palkinnon. Palkinnot jaettiin Espoon Hanasaaressa keskiviikkoiltana 13.11. osana Energy Globe -konferenssia.

Suomeen palkintoja niin henkilökohtaisesta työstä kestävyyden eteen kuin uusiutuvien energiaratkaisujen käyttöönottamisesta

Tänä vuonna ilma-kategorian Energy Globe World -palkinnon voittavat suomalaiset energiayritykset Fortum, Neste, ST1 sekä HSY yhdessä konsortiona maansisäisen lämmön ja uusiutuvien polttoaineiden hyödyntämisen eteen tehdystä kehitystyöstä. Fortumin, Nesteen, ST1:n sekä HSY:n yhteistyön tavoitteena on tukea Espoon kaupunkia saavuttamaan hiilineutraalius vuoteen 2030 mennessä.  Tätä tavoitellaan niin erilaisten kiertotalouden hankkeiden, uusiutuvien polttoaineiden käyttämisen sekä energian tuotannon muutosten kautta – juuri toisiaan tukevien toimien monipuolisuus ja moninaisuus tekee yhteistyöstä niin poikkeuksellisen.

Lisäksi henkilökohtaiset palkinnot vastaanottivat Pöyryn hallituksen ja Climate Leadership Coalitionin puheenjohtaja Henrik Ehrnrooth sekä Elävä Itämeri säätiön (Baltic Sea Action Group) puheenjohtaja ja perustajajäsen Saara Kankaanrinta.

Kankaanrinnalle myönnettiin kunniamitali visionäärisestä ja johdonmukaisesta ympäristötyöstä Baltic Sea Action Group -säätiössä sekä useissa yrityksissään. Kankaanrinta on onnistunut mobilisoimaan niin ihmisiä, ideoita kuin resursseja sekä tekemään yhteistyötä yhteiskunnan eri tasoilla kansalaisjärjestöistä liiketoimintaan ja politiikkaan.

Kankaanrinta on ollut perustamassa Baltic Sea Action Group -säätiötä sekä kestävyyteen pohjautuvia yrityksiä Soilfoodia ja Q Poweria. Hän toimi sisältöjohtajana Baltic Sea Action Summit -huippukokouksessa, joka kokosi 2010 Itämeren maiden valtioiden johdon ensi kertaa yhteen sopimaan toimista Itämeren kriittisen tilan parantamiseksi. Tällä hetkellä Kankaanrinta toimii myös puheenjohtajana sekä Baltic Sea Action Groupissa että Carbon Action -alustalla.

Henrik Ehrnrooth palkittiin merkittävästä kansainvälisesti vaikuttavuutta tuottavasta työstä sekä uutta luovasta toiminnasta kestävän kehityksen ja ilmastoystävällisten ratkaisujen edistäjänä. Ehrnrooth on yksi johtavista biotalouden ratkaisujen edistäjistä; hän on koko 40-vuotisen uransa aikana tehnyt aktiivisesti työtä kestävän kehityksen puolesta.

Ehrnrooth on myös yksi Climate Leadership Coalitionin (CLC) perustajajäsenistä ja johtanut sen hallitusta vuodesta 2017. CLC:n jäseninä on yrityksiä, tutkimuslaitoksia ja kaupunkeja, jotka pyrkivät omilla aloillaan johtaviksi ilmastoasioiden edistäjiksi. Henrikin puheenjohtajakauden aikana CLC on kasvanut jäsenmäärältään Euroopan johtavaksi yritysmaailman ilmastoverkostoksi.

Kansainvälinen kestävän kehityksen palkinto tuo paikalliset ratkaisut kansainväliseen tietoisuuteen

Kansainvälinen Energy Globe World -palkinto nostaa esiin parhaita kestäviä ja ilmasto- ja ympäristöystävällisiä ratkaisuja. Kansainvälinen Energy Globe World -palkinto jaettiin nyt jo 20. kertaa; palkintokategorioina ovat maa, tuli, vesi, ilma ja nuoriso, joiden lisäksi annetaan erillisiä henkilökohtaisia tunnustuksia työstä kestävyyden eteen.

Energy Globe -palkinto on osa kestävän kehityksen liikettä esitellen juuri ratkaisuja ja vaikuttavia tekoja ympäristön ja kestävyyden eteen. Palkinnot jakaa Energy Globe -säätiö. Säätiön toimintaa ohjaa kansainvälinen neuvottelukunta ja jury, jonka puheenjohtajana on Intian naisten ja lasten ministeri (Minister of Women and Children) Maneka Gandhi.

TUNNISTEET: